Eerstvolgend optreden: 31 augustus: in de Kersentuin van de Wiershoeck Meer informatie

Samen met Renate

Bijna tien jaar lang was Mja Mera geen duo, maar een trio. Bijna tien jaar lang hadden wij zangeres Renate Klumper in ons midden, letterlijk en figuurlijk, als zangeres én vriendin, totdat Renate in september 2017 tot ons groot verdriet overleed na een ernstige ziekte van een jaar lang. Tot begin augustus 2017 hebben we nog als Trio Mja Mera opgetreden, die laatste keer in het kerkje van Leegkerk, zoals we al die jaren vele keren in prachtige oude Groninger kerkjes (met mooie akoestiek) hebben opgetreden.

In al die jaren hebben we als trio een groot repertoire opgebouwd van – naast de genoemde klezmer (instrumentale muziek) – grotendeels liederen in het Jiddisch en Ladino (de taal van de Sefardische Joden in Spanje/Portugal). Deze liederen werden tijdens concerten door Renate met niet aflatende bezieling gezongen, waarbij zij steeds in staat was om ons publiek mee te nemen in de sfeer van het lied. Wij – Karin en Peter – wij zijn er nu nog; Renate is niet meer onder ons. Maar ze zal blijven in onze harten.

En, zoals we Renate beloofd hebben: de muziek zal blijven! De muziek die ons drieën ooit bij elkaar bracht, tijdens onze muzikale samenwerking op een basisschool in Groningen. We kozen toen de naam Mja Mera ("op een dag…") voor ons trio.

En nu we als muzikaal duo verder gaan, een mooie maar niet gemakkelijke weg na die tien prachtige jaren met Renate, hebben we ervoor gekozen om Mja Mera te blijven heten, Duo Mja Mera.